Traditionele Vechtsporten

Leer Judo

Judo kan je al beoefenen vanaf 4 jaar en daar leren de kinderen de basistechnieken van het rollen ook wel tuimelen genoemd en leren zij enkele basistechnieken. Vanaf 6 jaar worden de technieken steeds verder uitgebreid en in de leeftijd vanaf ongeveer 8 jaar gaan de kinderen meer gericht trainen op de technieken en op wedstrijden zij zullen veel te maken krijgen met andere vormen van de technieken hoe zij bijvoorbeeld een overname kunnen maken als iemand ze met een techniek aanvalt of wanneer zij een techniek maken maar het niet lukt om het te combineren met een doorgaande techniek enz. Ook zullen zij vanaf 12 jaar te maken gaan krijgen met Kata’s. dit is een afgesproken vorm van technieken die zij moeten kennen voor hun zwarte band. En indien de kinderen er natuurlijk aan toe zijn en willen kunnen zij naar meer landelijke toernooien, en wie weet naar de Zuid-Nederlandse kampioenschappen en de Nederlandse kampioenschappen en wie weet de Europese en wereld kampioenschappen.

Jiu Jitsu

In de leeftijd vanaf 6 jaar mogen de kinderen bij ons beginnen met de Jiu jitsu en worden er enkele basistechnieken geleerd met vooral veel klemmen en pakkingen bij ongeveer 8/9  jaar gaan de kinderen meer gericht trainen op de technieken en op wedstrijden zij zullen veel te maken krijgen met andere vormen van de technieken hoe zij bijvoorbeeld een overname kunnen maken als iemand ze met een techniek aanvalt of wanneer zij een techniek maken maar het niet lukt om het te combineren met een doorgaande techniek ook zal er veel technieken in het grondgevechten worden aangeleerd . Ook zullen de Jiu Jitsuka’s meer met verschillende wapens gaan oefenen zoals: mes (Tanto)- pistool – wapenstok-zwaard (Boken en Hoboken = korte zwaard en lange zwaard)

Ook zullen zij vanaf 12 jaar te maken gaan krijgen met Kata’s. dit is een afgesproken vorm van technieken die zij moeten kennen voor hun zwarte band. En indien de kinderen er natuurlijk aan toe zijn en willen kunnen zij naar meer landelijke toernooien, en wie weet naar de Zuid-Nederlandse kampioenschappen en de Nederlandse kampioenschappen en wie weet de Europese en wereld kampioenschappen.

Voel je vrij om in te schrijven voor een Gratis Proefles