De teller staat al op 60 speculaaspoppen

DE LEUKSTE EN LEKKERSTE MANIER OM DE CLUBKAS TE SPEKKEN! September, 2016 – Al jaren zijn verschillende verenigingen zeer actief en succesvol in het verkopen van speculaaspoppen in oktober en november. Deze traditie is kleinschalig begonnen en inmiddels uitgegroeid tot een lucratieve verkoopactiviteit voor deze verenigingen, die soms wel meer dan 4000 poppen verkopen. Dit doen verenigingen voor een goed doel, en/of als welkome aanvulling op het verenigingsbudget.
De speculaaspop; een traditioneel geschenk in de maanden voor de komst van Sinterklaas. Mensen vinden het leuk, sympathiek en lekker om de speculaaspop te kopen, samen met het gezin te delen en daarmee ook de eigen vereniging te ondersteunen.
De typisch Nederlandse speculaaspoppen worden op traditionele wijze gebakken en geleverd door Aviateur Banketbakkerijen. Deze royale pop van 500 gram wordt specifi ek ingezet voor deze actie. Dit formaat wordt niet aan supermarkten verkocht.
De advies verkoopprijs die door verenigingen naar hun leden/klanten gehanteerd wordt, is € 5,- per pop. In de afgelopen jaren wisten honderden verenigingen dus al hun kas via deze actie te spekken, soms met wel duizenden euro’s!